Våra material

Sökande av högkvalitativa keramiska material och tekniska lösningar behöver inte leta längre. Hos oss erbjuder vi ett brett sortiment av material och produkter som är avgörande inom många olika industrier. Vårt sortiment inkluderar teknisk keramik, tändelektroder, steatit, kordierit, porslin, värmeelement och hårdmetall. Med många års erfarenhet inom produktion och leverans av dessa material är vi din pålitliga partner när det kommer till att hitta rätt och optimal lösning för dina specifika behov.

Keramikon AB erbjuder ett omfattande utbud av keramiska material och produkter som är avsedda för en mängd olika tekniska och industriella applikationer. Nedan kommer vi att utforska några av de viktigaste materialen och produkterna som företaget erbjuder.

Aluminium oxide Al2O3

Aluminiumoxid är ett av de mest använda keramimaterialen tack vare dess höga hållfasthet, goda mekaniska egenskaper och termiska stabilitet.

Zirconium oxide Zr02

Zirkoniumoxid är känt för sin höga termiska tålighet och används ofta i högtemperaturapplikationer. Det har också exceptionell kemisk resistens och används i en rad industrier.

Composite ceramic Al2O3 + ZrO2

Kompositkeramik som kombinerar aluminiumoxid och zirkoniumoxid erbjuder en unik uppsättning egenskaper, inklusive både hög hållfasthet och tålighet mot termisk chock. Det är användbart i krävande miljöer där dessa egenskaper krävs.

Aluminium Titanate Al2 + TiO5

Aluminiumtitanat är känt för sin extremt låga termiska expansionskoefficient och används ofta i ugnar och andra högtemperaturapplikationer där termisk stabilitet är avgörande.

Tändelektrod för industri och hushåll

Keramikon AB tillverkar tändelektroder som är avgörande för att säkerställa pålitlig tändning och effektiv förbränning inom både industriella och hushållseldningsapplikationer.

Alumina-Chrome Oxide Al2 + Cr2O6

Detta material erbjuder en kombination av hög temperaturtålighet och kemisk stabilitet. Det används ofta i industrier där korrosionsmotstånd är viktigt.

Steatite, Porcelain, Cordierite

Dessa keramiska material har olika egenskaper som gör dem lämpliga för olika applikationer. Steatit används ofta i elvärmeprodukter, medan porslin används ofta som isolator, och kordierit används i ugnar och värmeprocesser.

Elvärmeprodukter

Keramikon AB tillverkar ett brett utbud av elvärmeprodukter, inklusive värmeelement och isolatorer, som används i många industriella och kommersiella applikationer för temperaturkontroll och uppvärmning.

Hårdmetall och hårdmetallverktyg

Företaget erbjuder högkvalitativa hårdmetallverktyg som används inom metallbearbetning och skärning. Dessa verktyg är kända för sin slitstyrka och effektivitet.

Keramikon AB:s breda utbud av keramiska material och produkter gör det till en viktig partner för företag inom olika branscher. Deras kompetens och engagemang för högsta kvalitet och kundtillfredsställelse har gjort dem till en pålitlig leverantör av keramiska lösningar för många tekniska och industriella utmaningar.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Skapad i Wordpress Elementor ACF Av Interwebsite Webbyrå