Keramik för pappersmassaindustri

Teknisk keramik spelar en betydelsefull roll inom pappers- och massaindustrin genom att erbjuda lösningar som förbättrar processerna för pappersframställning och massatillverkning. Denna typ av keramik används för att möta de specifika kraven och utmaningarna som uppstår inom denna industri. Nedan kommer vi att utforska användningen och fördelarna med teknisk keramik inom pappers- och massaindustrin.

Användningsområden:

 1. Siktning och screening: Inom pappers- och massaproduktionen används teknisk keramik för att tillverka sikt- och skärmbeläggningar som används för att separera fibrer från olika partiklar och för att förbättra sorteringen av material. Dessa beläggningar är kritiska för att uppnå önskad partikelstorlek och kvalitet på det producerade materialet.
 2. Ventiler och spjäll: Keramiska ventiler och spjäll används i processen för att reglera och styra flöden av vätskor och massa genom rör och ledningar. De erbjuder utmärkt kemisk stabilitet och tål de aggressiva kemikalier som används inom massatillverkningen.
 3. Slitagebeständiga komponenter: I de delar av utrustningen där högt slitage är en utmaning, såsom i slipstationer och krossar, används teknisk keramik för att tillverka slitstarka komponenter som kan motstå slitage och korrosion över tid.
 4. Temperaturreglering: Keramiska komponenter används för att reglera och upprätthålla rätt temperaturer i processerna för massatillverkning och pappersframställning. Deras höga temperaturtålighet gör dem idealiska för sådana applikationer.

I samarbete med cellulosa och papper fabrikerna har vi konstruerat och tillverkat olika keramiska applikationer för pappersmassa maskiner såsom:

 1. keramiska belägg som sitter under sikten: keramiskhäll for formning, keramisk bärare, keramiskribba för avvattning, blöta sug elementet, raka sug elementet.
 2. keramiska belägg under rörs sug element
 3. belägg för rör och koners filtar
 4. Pump ring och cylindriska packningar

Keramiska koner för papper industri

Koniska separatorer (hydrocicloning) används för cellulosamassarensning och separation av allt smuts vilket kan påverka papperskvaliteten. Grund separation princip är att cellulosamassa har cirkulation rörelse genom separator.

Al2O3 keramiska applikationer med hög resistans mot slitning och kemikaliens påverkan har under många år en jämt ytan och konstant vas kant. Med keramiska belägg har vi regelbunden avvattning och regelbundet pappersblad formning utan rendering på pappersyta. Samtidigt friktion är mindre (=0,05) och maskinen använder mindre energi, arbetslivtid är längre och hastighet kan bli högre. Keramiska elementer tillverkas med hög precision 0,02mm.

Fördelar med teknisk keramik inom pappers- och massaindustrin:

 1. Slitstyrka: Teknisk keramik är känd för sin exceptionella slitstyrka och förmåga att motstå slitage och korrosion. Detta är avgörande i en industri där utrustningen utsätts för mycket tuffa förhållanden.
 2. Kemisk stabilitet: Keramiska material är resistenta mot de kemikalier som används inom massaproduktionen, inklusive blekmedel och andra aggressiva ämnen. Detta gör keramik till ett pålitligt val för komponenter som kommer i kontakt med dessa ämnen.
 3. Temperaturtålighet: Teknisk keramik kan hantera höga temperaturer, vilket är viktigt när processerna kräver värmebehandling och temperaturreglering.
 4. Precision och noggrannhet: Keramiska komponenter kan tillverkas med hög precision och har en jämn yta, vilket är viktigt för att uppnå önskad kvalitet på det producerade materialet.
 5. Lång livslängd: Keramiska komponenter har en lång livslängd och kräver minimalt underhåll, vilket minskar driftskostnaderna.

Sammanfattningsvis är teknisk keramik en oumbärlig komponent inom pappers- och massaindustrin, där dess förmåga att motstå slitage, kemisk korrosion och höga temperaturer bidrar till att förbättra processerna och effektiviteten. Dess precision och hållbarhet gör det till ett värdefullt tillskott i produktionen av högkvalitativt papper och massa.

REFERENSER

Valmet Finland, Andritz Oy Finland, Cellwood Machyneri Sweden, Voith papper Tyskland, Voith papper Norge, IBS Österrike, Corbelini Italien

Intresserad av Keramik för pappersmassaindustri? Kontakta oss idag

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Skapad i Wordpress Elementor ACF Av Interwebsite Webbyrå